What would you like to find?

Szauna felöntés – Kisokos

Sörös felöntés:
A szaunamester sört locsol a kályhára, és sült kenyérhez hasonló illat járja át a szaunát. A sörben található E és D vitamin szabadul fel, melyek selymessé teszik a bőrt.
Vitaminos felöntés:
A szauna extrém környezetében szervezetünk verejtékezéssel védekezik, és számos ásványi anyag távozik a szervezetből. A felöntésekhez használt vízbe narancs-, eukaliptusz-, vagy citrom olajat keverünk. A szaunamester friss gyümölccsel kínálja meg a vendégeket a szaunázás végén, mert ilyenkor a vitaminok jobban felszívódnak.
Jeges felöntés:
A finn szauna intenzív, forró levegője és a jég ellentétének, valamint a szauna mester technikájának köszönhetően testünkön többszöri jóleső borzongás fut végig szaunázás közben, mely hatására boldogsághormonok szabadulnak fel.
Sós felöntés:
A verejtéktől nedves bőrünket a szaunamester által kiosztott tengeri sóval dörzsöljük be, így megszabadulunk a szaunázás alatt megduzzadt és elhalt hámsejtektől, és 3 millió verejtékmirigy válik sokkal aktívabbá. Utána javasolt a mézes felöntésen való részvétel is.
Mézes felöntés:
A finn szauna melegét és a virágméz jótékony hatását egyesítve a szaunamester művészi munkájával, bőrünk fellélegzik selymessé válik, és újjászületik, miután testünket bekentük mézzel.
Afrodiziákumos felöntés:
Olyan aromákat és gyümölcsöket használunk, melyek természetes afrodiziákumként hatnak szervezetünkre. A felöntésekhez használt vízbe hangulat javító és élénkítő hatású illóolajokat keverünk. A szaunamester friss vágy- és vérkeringést fokozó gyümölcsökkel kínálja meg a vendégeket.
Csokoládés felöntés a gőzfürdőben:
A csokoládékrémet a 15-20 perces felöntés alatt a gőzfürdőben alkalmazzuk, mert az egyenletes nedvesség és hő hatására az összetevők nagyon jól behatolnak a bőrbe. Az eredmény egy nagyon sima, ápolt, bársonyos, puha bőr. A csokoládé, több mint 300 értékes összetevőt tartalmaz, sejtépítő anyagokat, proteint, esszenciális zsírsavakat, ásványi anyagokat, polifenolokat, amelyek segítenek megelőzni a bőr öregedését. A természete kakóvaj és mandulatej hozzáadásával a bőrt esszenciális zsírokkal és nedvességgel tápláljuk. A fáradt és száraz bőr kipiheni magát.
2. SZAUNA SHOW-N ÉS GŐZFELÖNTÉSEN VALÓ RÉSZVÉTEL SZABÁLYAI:
⚫ A szauna show  és gőzfelöntés részvételi díjáról érdeklődjön a Wellness Világ recepcióján!
⚫ A szauna show-ra a Wellness Világ Finn szaunájában, a gőz felöntésre a Gőzkabinban kerül sor a fenti időpontokban.
⚫ Kizárólag 16 éven felüli, egészséges felnőttek vehetnek részt a programon.
⚫ A felöntéseken fürdőruha nélkül, kizárólag az Aquasziget által biztosított lepedőkben lehet részt venni, a következő okokból kifolyólag:
– A fürdőruha nem olyan jó hőelvezető, mint az emberi bőr.
– A fürdőruha összetétele legtöbb esetben szintetikus anyag, ami alatt a bőr kipattoghat, bőrpirosodás léphet fel, sőt gyulladás is bekövetkezhet.
– A csokoládés felöntés idejére minden vendégnek egyszer használatos lepedőt adunk, mert a csokoládés testpakolás nem kimosható az egyéb textiliákból.
⚫ A szauna show-hoz és a gőzfelöntéshez szükséges kellékeket (só, méz, stb.) a szaunamestertől fogják megkapni a résztvevők.
   Lehetőség van nagyobb hatásfokú kozmetikumok használatára, melyeket a Wellness recepciós kollégánál lehet megvásárolni.
⚫ A show után a zuhanyozás és a test visszahűtése mindenképpen javasolt.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!
3. ILLEMSZABÁLYOK A FELÖNTÉS ALATT
– Fürdőruha és papucs nélkül szaunázzunk és gőzfürdőzzünk!
– A legfontosabb ellenérv, hogy a szauna extrém környezetében (94°C-on) a vizes fürdőruhából kipárolgó kémiai anyagokat (algagátló, klór stb.) ne lélegezzük be. Ugyanezen okból a papucsot is a szauna előtt kell hagyni, mert a meleg hatására szintén párolgásnak indul (ragasztó, műanyag).
– A fürdőruha legtöbb esetben szintetikus anyagból készül. Ez jobban felmelegszik a szaunában, felveszi az izzadságot, gátolja a bőr szabályos védekezési folyamatát (hőtorlódás keletkezik).
– A fürdőruha alatt kipattoghat a bőr, bőrpirosodás lép fel, sőt még be is gyulladhat.
– A fürdőruha nem olyan jó hővezető, mint az emberi bőr.
– Száraz testtel lépjünk be a szaunába!
– Ha vizes a testünk, sokkal később és nehezebben fog megindulni a verejtékezés, hiszen a vizes felület hőelvonást okoz.
– Ugyanezért nem jó, ha telecsöpögtetjük a szauna padlóját, vagy az ülőkét vízzel, mert ez kismértékben ugyan, de lehűti a szauna hőfokát, és  zavarhat másokat a cerejtékezésben.
– Teljesen terítsük a lepedőt a szaunapadra!
– Úgy üljünk le, hogy a lábunk alatt is legyen lepedő, hiszen ezzel megakadályozzuk, hogy a padra, vagy netán másvalakire csöpögjön a verejtékünk.
– Zsúfolt szaunában és gőzfürdőben ne rázzuk le a verejtéket magunkról!
– Mert így a másik vendégre rácsöpöghet az izzadságunk.
– Ha ki van függesztve a “Kérem, ne lépjen be!” tábla!
– Ekkor a felöntés és a szaunaprogram már elkezdődött. Az ajtó kinyitásával megzavarjuk a szaunamester munkáját, és mások önfeledt kikapcsolódását.
– Ne hagyjuk el a szaunaprogramot és a gőzfelöntést, csak ha rosszul érezzük magunkat.
– Ha már egyszer kimentünk, ne menjünk vissza ismét, mert ezzel zavarjuk a programot.
– Erőteljes érzelmek kimutatása nem illik nyilvános szaunában és gőzfürdőben!
– A szaunázás és gőzfürdőzés végeztével hagyjunk rendet magunk után!
– Így biztosítjuk másoknak is a kellemes kikapcsolódást.

Partnereink:

Személyemelő és kosaras emelő bérlés

Lapostető szigetelés

VW és AUDI bontó

Elektromos kisautó

Tüzifa árak

Málta nyaralás

Állvány bérlés árak

Ékszerész