What would you like to find?

Szaunák bemutatása

Wellness Világ – szaunák

Az Aquasziget Wellness Világa közel 1000 négyzetméteren, különleges odafigyeléssel, exkluzív szolgáltatásokkal a teljes kikapcsolódást és a felfrissülést biztosítja. 

Wellness világunk, benne a szaunák területe az emeleten található.

A szaunaterület nagy része naturista (Finn szauna, Gyógynövényes szauna, Hang- és fényterápiás szauna, Gőzkabin, Kneipp taposó, Relaxációs pezsgőmedence, Parafa pihenőterem).  A vendégeknek szaunalepedőt biztosítunk. Ezen a területen az egészséges szaunázási szabályoknak megfelelően a szaunákat és a gőzkabint fürdőruhában használni nem megengedett.  Fürdőruhás a Rózsa szauna (emelet), illetve az infra szauna (földszint). 

A Wellness Világ házirendje itt olvasható.
 

Finn szauna 

A finn szauna magas, 80 – 90 °C hőmérsékletű szauna alacsony páratartalommal. Élénkíti a vérkeringést, edzi a szívet, a tüdőt, és erősíti az immunrendszert. Használata közben kitágulnak a pórusok és az izzadás hatására könnyen távoznak a méreganyagok. Stresszoldó, méregtelenítő hatású. Elősegíti a jó anyagcsere működést, ezáltal immunerősítő. Puhítja, feszesíti a bőrt, kiváló bőrtisztító hatású. 

Gyógynövényes szauna 

80 °C hőmérsékletű szauna alacsony páratartalommal. 
Kedvező hatással van légzőszerveinkre – különösen akkor, ha aromaterápiával kombináljuk. 
Erősíti immunrendszerünket, méregtelenítő hatású. 
Hang- fény szauna 
60 °C hőmérsékletű szauna. 
Leginkább azok számára jelenthet hasznos és kellemes kikapcsolódást, akik túlságosan megterhelőnek érzik a magasabb hőmérsékletű szaunát.  A még tapasztalatlan szaunázók számára is megfelelő lépcsőfok lehet a szaunázás csúcsa, a finn szauna előtt. 
Különböző színű fénycsövekkel, színterápiával a szaunázás jótékony hatásait egészítjük ki.
A színek különböző hangulatokat váltanak ki belőlünk, emellett gyógyító hatással is rendelkeznek. A színek a különböző energiaközpontokra képesek hatást gyakorolni. 

Gőzkabin 

A gőzkabinban a szaunával ellentétben alacsonyabb a hőmérséklet és magasabb a páratartalom. A hőmérséklet jellemzően 43-46 °C fok között mozog, a páratartalom pedig elérheti a 100 %-ot is.  A 45°C körüli hőmérséklet és 100% relatív páratartalom mellett a test lassabban melegszik fel. A gőzkabinban uralkodó pára a bőrt kellemesen hidratálja A gőzfürdő nagyszerű választás azoknak is, akik légzőszervi problémákkal, például asztmával vagy allergiával küzdenek. 

Kneipp taposó 

A Kneipp medencében 14-16°C-os víz van, alján pedig legömbölyített felületű kövek találhatóak. A köveken való séta enyhén masszírozza a talp reflexzónáit, erősíti a tartóizmokat, ezáltal javítja a vérkeringést. 

Japán medence 

29-31 °C hőmérsékletű relaxációs pezsgőmedence. Szaunázás után a hűtési szakaszban segíti a test lassú visszahűtését. Üdít, frissít és pihentet. Használata előtt zuhany használata kötelező. 

Rózsa szauna (fürdőruhás) 

75 °C hőmérsékletű szauna alacsony páratartalommal. Élénkíti a vérkeringést, edzi a szívet, a tüdőt, és erősíti az immunrendszert. Használata közben kitágulnak a pórusok és az izzadás hatására könnyen távoznak a méreganyagok. Stresszoldó, méregtelenítő hatású. Elősegíti a jó anyagcsere működést, ezáltal immunerősítő. Puhítja, feszesíti a bőrt, kiváló bőrtisztító hatású. 

Infraszauna (a medencetérben a földszinten) 

Az infraszauna a hagyományos szaunával ellentétben nem a szauna levegőjét melegíti fel, hanem az infrasugarak segítségével a testet, ezáltal alacsonyabb hőmérsékleten kezd izzadni a szervezet, a hatás pedig mélyrehatóbb. Az infrasugár 1 cm mélyen behatol a bőrfelszín alá, ahol fellazítja a bőr alatt lévő salak- és méreganyagokat, majd kijuttatja a verejtékmirigyeken keresztül a szervezetből.  Gyerekek, idősek, szív- és érrendszeri problémákkal rendelkezők is használhatják. 

Partnereink:

Személyemelő és kosaras emelő bérlés

Lapostető szigetelés

VW és AUDI bontó

Elektromos kisautó

Tüzifa árak

Málta nyaralás

Állvány bérlés árak

Ékszerész